Mézes kökénylikőr



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 800 ml-hez:
8 0 0   g   k ö k é n y
5   e v ő k a n á l   m é z
2   f a h é j r ú d
1 , 1   l   g y ü m ö l c s p á l i n k a   v a g y   f e h é r   r u m
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kökényt megmossuk, lecsepegtetjük, burgonyanyomóval kissé megtörjük (maradhatnak benne ép szemek). Elkeverjük a vaníliás cukorral és a mézzel, lefedve 1 éjszakán át állni hagyjuk. Másnap hozzáadjuk a fahéjat és a pálinkát, nagyobb befőttes üvegbe töltjük, lezárjuk. 2 hónapig érleljük, közben naponta átkeverjük/felrázzuk. Végül gézlapon átszűrjük, és üvegbe töltjük. (A kökény savanykásan fanyar ízű gyümölcs, íz- és zamatanyaga azonban megváltozik, amikor az első dér megcsípi, ezért a likőrt érdemes dércsípte termésből készíteni.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése