⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 24 db-hoz:
a tésztához:
1 5 0 g p u h a v a j
1 3 0 g c u k o r
7 5 g a r a n y b a r n a n á d c u k o r
1 t o j á s
1 e v ő k a n á l v a n í l i a k i v o n a t
2 5 0 g l i s z t
5 0 g c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
1 c s i p e t s ó
a mázhoz:
2 0 0 g p o r c u k o r
3 – 5 e v ő k a n á l t e j
a díszítéshez:
a s z a l t s á r g a b a r a c k
a s z a l t v ö r ö s á f o n y a
s ö t é t s z í n ű c u k o r d r a z s é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A vajat és a kétféle cukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a vaníliakivonatot. A kakaóval és a sóval elvegyített liszttel gyúródeszkán egynemű tésztává gyúrjuk, folpakba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, és azonos számű, 6, 5 és 3,5 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk. A kisebb köröket kb. 6, a nagyobbakat kb. 12 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk mindet kihűlni.
Az aszalt sárgabarackból orrokat, az aszalt vörös áfonyából szájakat vágunk. A mázhoz a porcukrot és a kanalanként adagolt tejet kézi mixerrel sűrűn folyó mázzá keverjük. Belemártjuk a köröket, majd nagy-közepes-kicsi sorrendben egymásra rakjuk. Orrot, szájat, szemeket és gombokat rakosgatunk rájuk, és hagyjuk a mázat megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése