Hozzávalók 3-4 személyre:
2 bionarancs
4 dl (100%-os) narancslé
4 dl natúr görög joghurt
1 csomag (10 g) nyírfacukor Bourbon vanília
3–4 evőkanál nyírfaporcukor
4 tojásfehérje
a tálaláshoz:
apró mentalevél
A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát és 2-3 evőkanál nyírfaporcukrot. Botmixerrel elvegyítjük, hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 1 evőkanál nyírfaporcukorral édesítjük. Evőkanállal forró vízbe szaggatjuk, habgaluskákat főzünk belőle.
A hideg levest a habgaluskával tálaljuk, apró mentával díszítjük.
A receptet a Nyírfacukor.hu támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése