Mandulás kifli



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
a formához:
k e v é s   o l v a s z t o t t   v a j
a tésztához:
1 2 5   g   v a j
8 0   g   c u k o r
1   t e á s k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
1   t o j á s
1 3 0   g   l i s z t
4 0   g   f i n o m r a   d a r á l t   m a n d u l a
a forgatáshoz:
v a n í l i á s   p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝


Kiflisütő tepsi mélyedéseit kevés olvasztott vajjal kikenjük, majd a tepsit hűtőbe tesszük, így a tészta könnyebben kenhető lesz rajta.
Kapcsolódó kép
A vajat és a kétféle cukrot kihabosítjuk, hozzádolgozzuk a tojást, a lisztet és a mandulát. A masszát spatulával a sütőlap mélyedéseibe töltjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük a kifliket. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából, és mindet vaníliás porcukorba forgatjuk. Miután teljesen kihűlt, tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése