⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
a formához:
k e v é s o l v a s z t o t t v a j
a tésztához:
1 2 5 g v a j
8 0 g c u k o r
1 t e á s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 t o j á s
1 3 0 g l i s z t
4 0 g f i n o m r a d a r á l t m a n d u l a
a forgatáshoz:
v a n í l i á s p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Kiflisütő tepsi mélyedéseit kevés olvasztott vajjal kikenjük, majd a tepsit hűtőbe tesszük, így a tészta könnyebben kenhető lesz rajta.
A vajat és a kétféle cukrot kihabosítjuk, hozzádolgozzuk a tojást, a lisztet és a mandulát. A masszát spatulával a sütőlap mélyedéseibe töltjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük a kifliket. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából, és mindet vaníliás porcukorba forgatjuk. Miután teljesen kihűlt, tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése