Kukoricás tésztasaláta



Hozzávalók:
10 dkg hajdinapenne

1 nagy pohár (33 dkg) laktózmentes tejföl
15 dkg majonéz
frissen őrölt tarka bors
1 lila hagyma
15 dkg gépsonka
1 doboz (kb. 28 dkg) kukoricakonzerv
a tálaláshoz:
laktózmentes trappista sajt


A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A megpucolt hagymát apró kockákra, a sonkát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a kukoricát leszűrjük.
A tejfölt elvegyítjük a majonézzel, ízesítjük sóval és borssal. Alaposan elkeverjük a hagymával, a sonkával és a kukoricával, végül beleforgatjuk a tésztát. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.


A recept a Wise Pasta támogatásával készült, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése