Cukkinicicege 🍴


Hozzávalók:
🍴   cukkini
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   liszt
🍴   tojás
a sütéshez:
🍴   kevés olaj
a tálaláshoz:
🍴   fokhagyma
🍴   tejföl


A cukkinit alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk. Hosszában negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és a zöldséghúst nagy lyukú reszelőn (héjastól) lereszeljük. Megmérjük, és minden 50 dkg cukkinihoz adunk 10 dkg lisztet és 2 tojást. Erőteljesen fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük. Felforrósított, halványan olajozott serpenyőben jó tenyérnyi lepényeket sütünk a tésztából. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Tipp: A zsenge cukkinit héjastól lehet reszelni, ha más idősebb és erősebb a héja, akkor érdemes inkább meghámozni. A cukkini a sótól levet enged, de ez nem gond, minden újabb adag sütése előtt elkeverjük a tésztát.