⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 36×13 cm-es piteformához:
az alaphoz:
1 5 0 g c s o k o l á d é s k e k s z
1 0 0 g v a j
a krémhez:
2 5 0 m l t e j s z í n ( 3 0 % - o s )
2 c s o m a g ( 2 × 1 0 g ) h a b f i x á l ó
5 0 0 g m a s c a r p o n e
1 p ú p o z o t t e v ő k a n á l p o r c u k o r
a díszítéshez:
p o r c u k o r
c u k o r v i r á g ( e l h a g y h a t ó )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A kekszet késes aprítóval ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a kekszmorzsával, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk az átszitált porcukorral, majd fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A piteformába kanalazzuk, és óvatosan, hogy ne nyomjuk szét a kekszes alapot, elegyengetjük, elsimítjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét meghintjük porcukorral, és tetszés szerint tovább díszíjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése