Hozzávalók 25x35 cm-es tepsihez:
a tésztához:
25 dkg liszt
40 dkg cukor
1 evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
1 kis pohár (15 dkg) natúr joghurt
2 dl víz
22 dkg vaj
4,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál vaníliakivonat
a mázhoz:
15 dkg dió
2 kis pohár (2x15 dkg) natúr joghurt
12 dkg vaj
15 dkg porcukor
4,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál vaníliakivonat
Az átszitált lisztet elkeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, a tojást elhabarjuk a joghurttal. A vizet a vajjal és a kakaóval összeforraljuk. A tűzről lehúzva elvegyítjük benne a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk a lisztes és a joghurtos eleggyel. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben késes aprítóval megdaráljuk a diót, nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. Összeforraljuk a joghurtot, a vajat, a porcukrot és a kakaót, elkeverjük benne a vaníliát és a diót. A kisült, még forró tésztára kenjük, hagyjuk kihűlni, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kockákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése