Vaníliás-narancsos pite



Hozzávalók:
a zseléhez:
1 púpozott evőkanál zselatinpor
5 dkg vaníliás cukor
60 ml víz
3 dl narancslé (100%-os)
a tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg jéghideg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
a krémhez:
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
5 dkg vaníliás cukor
3 dl tej
2 dl zsíros tejszín (30%-os)
1/2 narancs


A zselatint elkeverjük a vaníliás cukorral, a vízzel, a narancslével, és kis lángon felforraljuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a szilikon formába öntjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a lyukacsos sütőkeretet. A lisztet, a vajat és a porcukrot késes aprítóval morzsásra, majd a tojássárgája hozzáadásával egyneművé dolgoztatjuk. Lisztezett felületen kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk, és a tepsit 20 percre hűtőbe tesszük. A tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral, a tejjel, a tejszínnel, és kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleforgatjuk a narancs lereszelt héját és kifilézett húsát. A tésztára öntjük, hagyjuk teljesen kihűlni, és hűtőbe tesszük néhány órára. Eltávolítjuk a keretet, óvatosan a pitére fordítjuk a narancszselés "sipkát", és szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése