Tejfölmázas túrópite



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 23 cm-es pitéhez:
az alaphoz:
2 5 0   g   m e n t e s   k e k s z
1   k á v é s k a n á l   m é z e s s ü t e m é n y - f ű s z e r k e v e r é k
1 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   v a j
a töltelékhez:
4   t o j á s
1   ( b i o ) c i t r o m
5 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   t ú r ó
a mázhoz:
1   n a g y   p o h á r   ( 3 3 0   g )   l a k t ó z m e n t e s   t e j f ö l
1   e v ő k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
a tálaláshoz:
i d é n y g y ü m ö l c s
m e n t a -   v a g y   c i t r o m f ű l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott, kissé kihűtött vajjal és a fűszerkeverékkel. A piteformába halmozzuk, egyenletesre simítjuk, hűtőbe tesszük. A tojást krémesre habosítjuk a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját és 1 evőkanálnyi kifacsart levét, valamint az áttört túrót. Az alapra öntjük, elegyengetjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben a tejfölt elvegyítjük a vaníliás cukorral, a pitére simítjuk, és további 10 perc alatt az egészet készre sütjük. Miután kihűlt, néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét idénygyümölccsel és mentával díszítve, szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése