⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 23 cm-es pitéhez:
az alaphoz:
2 5 0 g m e n t e s k e k s z
1 k á v é s k a n á l m é z e s s ü t e m é n y - f ű s z e r k e v e r é k
1 0 0 g l a k t ó z m e n t e s v a j
a töltelékhez:
4 t o j á s
1 ( b i o ) c i t r o m
5 0 0 g l a k t ó z m e n t e s t ú r ó
a mázhoz:
1 n a g y p o h á r ( 3 3 0 g ) l a k t ó z m e n t e s t e j f ö l
1 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
a tálaláshoz:
i d é n y g y ü m ö l c s
m e n t a - v a g y c i t r o m f ű l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott, kissé kihűtött vajjal és a fűszerkeverékkel. A piteformába halmozzuk, egyenletesre simítjuk, hűtőbe tesszük. A tojást krémesre habosítjuk a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a citrom reszelt héját és 1 evőkanálnyi kifacsart levét, valamint az áttört túrót. Az alapra öntjük, elegyengetjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben a tejfölt elvegyítjük a vaníliás cukorral, a pitére simítjuk, és további 10 perc alatt az egészet készre sütjük. Miután kihűlt, néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét idénygyümölccsel és mentával díszítve, szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése