⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 0 g é t k e z é s i k e m é n y í t ő
1 0 g c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
5 0 g c u k o r
1 0 0 m l t e j s z í n ( 3 0 % - o s )
4 0 0 m l t e j
5 0 g é t c s o k o l á d é - p a s z t i l l a ( 7 0 % - o s )
1 k á v é s k a n á l a z o n n a l o l d ó d ó k á v é p o r
a tetejére:
1 0 0 m l t e j s z í n
5 0 g é t c s o k o l á d é - p a s z t i l l a ( 7 0 % - o s )
á f o n y a
c i t r o m f ű - v a g y m e n t a l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A keményítőt, a kakaót és a cukrot elvegyítjük. Kevés tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a tejszínt is. Kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve feloldjuk benne a csokoládét és a kávét. Poharakba adagolva hagyjuk langyosra hűlni.
A tejszínt felforraljuk, feloldjuk benne a csokoládét. A puding tetejére kanalazzuk. Áfonyával, citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése