⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
4 f r i s s t o j á s
4 0 – 5 0 g v a n í l i á s c u k o r
2 5 0 g t ú r ó
2 5 0 g m a s c a r p o n e
2 5 0 m l t e j s z í n
6 – 7 a d a g f o r r ó , e n y h é n é d e s í t e t t k á v é
4 e v ő k a n á l m a n d u l a l i k ő r
k b . 3 0 0 g b a b a p i s k ó t a
c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
a tetejére:
k b . 5 0 g m i n i p i s k ó t a t a l l é r
c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a vaníliás cukorral, belekeverjük az áttört túrót és a mascarponét, végül óvatosan beleforgatjuk a kétféle habot. A mandulalikőrt a kávéba vegyítjük. A babapiskótát a kávéba mártjuk, kirakjuk vele egy talpas üvegtál alját. Krémet simítunk rá, meghintjük kakaóval. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére krém kerüljön. Kirakjuk a mini piskótatallérral, és néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóporral meghintve tálaljuk. (Mandulalikőr hiányában készíthetjük vodkával és mandulaaromával, a tetejét pedig mini piskótatallér helyett enyhén édesített tejszínhabrózsákkal is díszíthetjük.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése