Tiramisutrifle



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
4   f r i s s   t o j á s
4 0 – 5 0   g   v a n í l i á s   c u k o r
2 5 0   g   t ú r ó
2 5 0   g   m a s c a r p o n e
2 5 0   m l   t e j s z í n
6 – 7   a d a g   f o r r ó ,   e n y h é n   é d e s í t e t t   k á v é
4   e v ő k a n á l   m a n d u l a l i k ő r
k b .   3 0 0   g   b a b a p i s k ó t a
c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
a tetejére:
k b .   5 0   g   m i n i   p i s k ó t a t a l l é r
c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a vaníliás cukorral, belekeverjük az áttört túrót és a mascarponét, végül óvatosan beleforgatjuk a kétféle habot. A mandulalikőrt a kávéba vegyítjük. A babapiskótát a kávéba mártjuk, kirakjuk vele egy talpas üvegtál alját. Krémet simítunk rá, meghintjük kakaóval. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére krém kerüljön. Kirakjuk a mini piskótatallérral, és néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A tetejét kakaóporral meghintve tálaljuk. (Mandulalikőr hiányában készíthetjük vodkával és mandulaaromával, a tetejét pedig mini piskótatallér helyett enyhén édesített tejszínhabrózsákkal is díszíthetjük.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése