⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a palacsintához:
1 t o j á s
1 p ú p o z o t t e v ő k a n á l p o r c u k o r
1 e v ő k a n á l v a n í l i a k i v o n a t
1 c s i p e t s ó
1 5 0 g l i s z t
1 t e á s k a n á l s z ó d a b i k a r b ó n a
2 5 0 m l t e j
k e v é s o l a j
a rakományhoz:
2 5 0 g g e s z t e n y e m a s s z a
7 0 0 – 8 0 0 m l t e j s z í n
1 – 2 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
2 c s o m a g ( 2 × 1 0 g ) h a b f i x á l ó
a díszítéshez:
c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
é t c s o k o l á d é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojást kihabosítjuk a porcukorral, hozzádolgozzuk a vaníliát és a sót. Beleforgatjuk a szódabikarbónával összeforgatott lisztet, végül a tej hozzáadásával palacsintatésztává keverjük. Nagy serpenyőben, kevés olajon szilikon palacsintasütőformában kisütjük a palacsintákat.
A gesztenyét burgonyanyomón áttörjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, sima végű habzsákba töltjük. A gesztenyét kúp alakban a palacsintákra halmozzuk, minden kúpot körbeadagolunk tejszínhabbal. Kakaóporral és csokoládéreszelékkel meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése