Gesztenyepüré palacsintaágyon



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a palacsintához:
1   t o j á s
1   p ú p o z o t t   e v ő k a n á l   p o r c u k o r
1   e v ő k a n á l   v a n í l i a k i v o n a t
1   c s i p e t   s ó
1 5 0   g   l i s z t
1   t e á s k a n á l   s z ó d a b i k a r b ó n a
2 5 0   m l   t e j
k e v é s   o l a j
a rakományhoz:
2 5 0   g   g e s z t e n y e m a s s z a
7 0 0 – 8 0 0   m l   t e j s z í n
1 – 2   e v ő k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
2   c s o m a g   ( 2 × 1 0   g )   h a b f i x á l ó
a díszítéshez:
c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
é t c s o k o l á d é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojást kihabosítjuk a porcukorral, hozzádolgozzuk a vaníliát és a sót. Beleforgatjuk a szódabikarbónával összeforgatott lisztet, végül a tej hozzáadásával palacsintatésztává keverjük. Nagy serpenyőben, kevés olajon szilikon palacsintasütőformában kisütjük a palacsintákat.
A gesztenyét burgonyanyomón áttörjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, sima végű habzsákba töltjük. A gesztenyét kúp alakban a palacsintákra halmozzuk, minden kúpot körbeadagolunk tejszínhabbal. Kakaóporral és csokoládéreszelékkel meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése