Pückler herceg túrókrémje



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
5 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   t ú r ó
2 5 0   m l   l a k t ó z m e n t e s   t e j
1   c s i p e t   s ó
1 0 0   m l   v í z
1   c s o m a g   ( 2 0   g )   z s e l a t i n p o r
továbbá:
6   e v ő k a n á l   f e k e t e r i b i s z k e - n e k t á r
3   e v ő k a n á l   c i t r o m l é
4 0   g   c u k o r m e n t e s   c s o k o l á d é s   m o g y o r ó k r é m
3   c s a p o t t   k á v é s k a n á l   1 : 4   n é g y s z e r e s   e r ő s s é g ű   é d e s í t ő s z e r
a tálaláshoz:
2 0 0   m l   l a k t ó z m e n t e s   f ő z ő t e j s z í n
1 / 2   k á v é s k a n á l   1 : 4   n é g y s z e r e s   e r ő s s é g ű   é d e s í t ő s z e r
1   c s o m a g   ( 1 0   g )   h a b f i x á l ó
m e n t a l e v é l
i d é n y g y ü m ö l c s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A túrót a tejjel és a sóval habosra keverjük. A zselatint elkeverjük a vízben, oldódásig melegítjük, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a túrókrémbe vegyítjük. 3 egyforma részre osztjuk. Az első adagot ízesítjük a nektárral és az édesítő 1/3-ával. A poharakba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Közben a második részhez keverjük a citromlevet és az édesítő 1/3-át, a maradék túrót pedig a mogyorókrémmel és a megmaradt édesítővel dolgozzuk össze. Miután a nektáros túrókrém megdermedt, óvatosan rákanalazzuk a citromos krémet, ismét hűtőbe tesszük. A dermedés után ráhalmozzuk a mogyorókrémes túrót, és pár óráig hűtőben dermesztjük. A tejszínt az édesítővel és a habfixálóval lágy krémmé habosítjuk. A rétegezett desszertet a tejszínnel, mentával és idénygyümölccsel díszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése