⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
5 0 0 g l a k t ó z m e n t e s t ú r ó
2 5 0 m l l a k t ó z m e n t e s t e j
1 c s i p e t s ó
1 0 0 m l v í z
1 c s o m a g ( 2 0 g ) z s e l a t i n p o r
továbbá:
6 e v ő k a n á l f e k e t e r i b i s z k e - n e k t á r
3 e v ő k a n á l c i t r o m l é
4 0 g c u k o r m e n t e s c s o k o l á d é s m o g y o r ó k r é m
3 c s a p o t t k á v é s k a n á l 1 : 4 n é g y s z e r e s e r ő s s é g ű é d e s í t ő s z e r
a tálaláshoz:
2 0 0 m l l a k t ó z m e n t e s f ő z ő t e j s z í n
1 / 2 k á v é s k a n á l 1 : 4 n é g y s z e r e s e r ő s s é g ű é d e s í t ő s z e r
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
m e n t a l e v é l
i d é n y g y ü m ö l c s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A túrót a tejjel és a sóval habosra keverjük. A zselatint elkeverjük a vízben, oldódásig melegítjük, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a túrókrémbe vegyítjük. 3 egyforma részre osztjuk. Az első adagot ízesítjük a nektárral és az édesítő 1/3-ával. A poharakba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Közben a második részhez keverjük a citromlevet és az édesítő 1/3-át, a maradék túrót pedig a mogyorókrémmel és a megmaradt édesítővel dolgozzuk össze. Miután a nektáros túrókrém megdermedt, óvatosan rákanalazzuk a citromos krémet, ismét hűtőbe tesszük. A dermedés után ráhalmozzuk a mogyorókrémes túrót, és pár óráig hűtőben dermesztjük. A tejszínt az édesítővel és a habfixálóval lágy krémmé habosítjuk. A rétegezett desszertet a tejszínnel, mentával és idénygyümölccsel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése