Hozzávalók 4-5 db 720 ml-es üveghez:
4 kg uborka
1 kg vöröshagyma (nálam részben lila)
1 kg vöröshagyma (nálam részben lila)
a felöntőléhez:
6 dl víz
6 dl cukor
4 dl 10%-os ecet
1 dl só
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkénpor
6 dl cukor
4 dl 10%-os ecet
1 dl só
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkénpor
Az uborkát nagyon alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket és a végeket eltávolítjuk, a hagymát megpucoljuk. Mindent legyalulunk. A vízből keveset megmelegítünk, feloldjuk benne a nátrium-benzoátot, majd összevegyítjük a felöntőlé összes többi hozzávalójával. A hagymás uborkára öntjük, és letakarva, hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk – közben többször megkeverjük. Végül üvegekbe szedjük, színültig töltjük a lével, lezárjuk, és a kamrapolcra tesszük.
Nagyon finom!
VálaszTörlésIgen, szerintünk is, örülök, hogy tetszik. :)
Törlés