Karibi szűzpecsenye mangóval



Hozzávalók 4 személyre:
kb. 80 dkg sertésszűz
2–3 evőkanál kókuszolaj

frissen őrölt fekete bors
3 újhagyma
1,5 evőkanál currypor
4 dl kókusztejszín
citromlé
1 kis csokor snidling
a körethez:
2 mangó
1 piros húsú paprika
1 kisebb vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma

őrölt fehér bors
citromlé
a tálaláshoz:
párolt (jázmin)rizs


A húst megtisztítjuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Nagyon finom klopfoljuk, majd a felhevített kókuszolajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megpirítjuk. Kiszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lefedve félretesszük.
A megtisztított újhagyma fehér részét felkarikázzuk, és üvegesre dinszteljük a visszamaradt zsiradékon. Belekeverjük a curryt, felengedjük a kókusztejszínnel. Felforraljuk, és kis lángon 5 percig főzzük. Ízesítjük sóval, borssal és citromlével, majd beletesszük a húst, és újabb 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az aprított snidling nagy részét, és még 2-3 percig rotyogtatjuk.
A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról szeletekben leszedjük. Kis kockákra vágjuk, 1/3-át pépesítjük. A megpucolt vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk, apróra kockázzuk a paprikát is. Az előkészített hozzávalókat a mangópépbe forgatjuk, ízesítjük sóval, borssal és citromlével. 
A tányérra párolt rizst terítünk, ráhelyezzük a hússzeteket – keveset locsolhatunk rá a mártásából is –, meghintjük a félretett snidinggel, és a mangóval körítve kínáljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése