Gyümölcsös forralt bor



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0   m l   v í z
5 0 0   m l   a n a n á s z l é
2 5 0   m l   n a r a n c s l é
k b .   1 0 0   g   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
1    c s o m a g   ( 2 0   g )   g y ü m ö l c s ö s f o r r a l t b o r - f ű s z e r k e v e r é k
2   b i o n a r a n c s
1   ü v e g   s z á r a z   v ö r ö s b o r   ( 7 5 0   m l )
a tálaláshoz:
c i t r o m -   é s / v a g y   n a r a n c s k a r i k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A narancs héját zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk. A vizet, az ananász- és narancslevet, a nádcukrot, a fűszerkeveréket és a narancshéjat felforraljuk, majd kis lángon kb. 15 percig főzzük. Hozzáöntjük a bort, és forrásig melegítjük. Leszűrjük, csészékbe adagoljuk, citrom- és/vagy narancskarikával díszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése