Tejfölös-meggyes pite



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 20×32 cm-es tepsihez:
a tésztához:
2 0 0   g   v a j
2 0 0   g   c u k o r
1   t e á s k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
1   c s i p e t   s ó
4   t o j á s
3 0 0   g   l i s z t
1 / 2   c s o m a g   ( 6   g )   s ü t ő p o r
1 0 0   m l   t e j
továbbá:
1   k g   m e g g y
a tejfölös réteghez:
2   t o j á s
1 5 0   g   c u k o r
2 0 0   m l   t e j s z í n
2   c s o m a g   ( 2 × 4 0   g )   v a n í l i a í z ű   p u d i n g p o r
2   n a g y   p o h á r   ( 2 × 3 3 0   g )   t e j f ö l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A meggyet megmossuk, kimagvaljuk, és hagyjuk lecsepegni. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral és a sóval, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Beleforgatjuk a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a tejet, egyneművé keverjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük. Rászórjuk a meggyet.
A cukrot kihabosítjuk a tojással, hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, tovább habosítjuk. Végül kézi habverővel belevegyítjük a tejfölt, és a masszát a meggyes tésztára öntjük. A sütőbe visszatéve kb. 1 és 1/4 óráig sütjük. Kihűlve, kockákra vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése