⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
a májhabhoz:
4 0 0 g c s i r k e m á j
1 3 0 g v a j
1 v ö r ö s h a g y m a
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
ő r ö l t s z e r e c s e n d i ó
2 e v ő k a n á l t e j s z í n
továbbá:
8 s z e l e t z s ú r k e n y é r
1 6 f ü r j t o j á s
r e t e k c s í r a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A fürjtojást megfőzzük, megpucoljuk, félretesszük. A májat megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, és 30 g felhevített vajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a májat, és kis lángon készre sütjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék vaj és a tejszín hozzáadásával botmixerrel pürésítjük, habosítjuk. Sima csövű habzsákból a kenyérszeletekre adagoljuk, és a felkarikázott főtt tojással, retekcsírával tálaljuk.
A recept a Bioháló támogatásával készült, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése