Aszaltszilvás-almás csirkemell



Hozzávalók 6 személyre:
1 kg csirkemellfilé
sültcsirke-fűszerkeverék
1 dl olaj
20 dkg puha, magozott aszalt szilva
kb. 5 dl száraz vörösbor
4–5 alma
őrölt fahéj
a tálaláshoz:
burgonyapüré


A húst megtisztítjuk, majd lapjában 3-4 szeletre vágjuk. Jól záródó dobozba rakjuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, ráöntjük az olajat, és alaposan összeforgatjuk. Lezárva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A szilvát a vörösborban 1 éjszakán át áztatjuk.
Másnap a csirkemellet sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A szilvát leszűrjük, és minden gyümölcsszemet sima felületű klopfolóval vagy széles pengéjű késsel vékonyra lapítunk. A húsra rakosgatjuk. Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk, a gyümölcsöt vékony cikkekre vágva a szilvára sorakoztatjuk, és meghintjük fahéjjal. A tepsi alufóliával letakarva előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük. 30 perc elteltével a fóliát eltávolítjuk, és az ételt újabb 30 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése