Gesztenyebonbon



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 65 db-hoz:
2 5 0   g   f a g y a s z t o t t   g e s z t e n y e m a s s z a
1   c s o m a g   ( 2 0   g )   z s e l a t i n p o r
1 5   g   k ó k u s z v i r á g c u k o r
1 0 0   m l   k ó k u s z v í z
3 0   g   s z i l á r d   k ó k u s z z s í r
2 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A gesztenyét hagyjuk felengedni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zselatint lábasba szórjuk, elkeverjük a kókuszvirágcukorral. Hozzáadjuk a kókuszvizet, a kókuszolajat, a kókusztejszínt, és kevergetve, kis lángon forróra melegítjük. Kézi mixerrel a gesztenyéhez dolgozzuk, majd tésztaadagolóval vagy kanállal a szilikon bonbonforma mélyedéseibe adagoljuk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése