Karácsonyi gyümölcssaláta kókuszpudinggal



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–5 adaghoz:
a pudinghoz:
1   e v ő k a n á l   e x t r a s z ű z   k ó k u s z l i s z t
1   e v ő k a n á l   t á p i ó k a k e m é n y í t ő
1   e v ő k a n á l   k ó k u s z v i r á g c u k o r
4 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
továbbá:
2   n a r a n c s
1   e v ő k a n á l   c i t r o m l é
1   e v ő k a n á l   m é z
1   e v ő k a n á l   k ó k u s z v i r á g c u k o r
1 / 2   v a n í l i a r ú d   k i k a p a r t   m a g j a i
2   b a n á n
1   g r á n á t a l m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kókuszlisztet, a tápiókakeményítőt és a kókuszvirágcukrot lábasba szórjuk, kevés kókusztejszínnel kikeverjük, majd a többit is hozzáöntve, kis lángot az egészet pudinggá főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Az egyik narancs levét kifacsarjuk, elvegyítjük a citromlével, a mézzel, a kókuszvirágcukorral és a vaníliával. A másik narancsot kifilézzük, a megpucolt banánt felkarikázzuk, a gránátalma magjait kikaparjuk. Pezsgőspoharakba rétegezzük a gyümölcsöt, az öntetet és a pudingot úgy, hogy a tetejére gránátalmamag kerüljön. Azonnal vagy jól behűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése