4 közepes libacomb (egyenként kb. 40 dkg-osak)
só
morzsolt majoránna
2 dl víz
a tálaláshoz:
burgonyapüré vagy resztelt burgonya
párolt káposzta
párolt káposzta
A húst megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és majoránnával. Akkora sütőtálba helyezzük, amekkorába éppen belefér, aláöntjük a vizet, alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 170 fokos sütőben sütni kezdjük. A combokat 15-20 percenként megfordítjuk és meglocsoljuk a pecsenyelével. Kb. 1,5 óra elteltével eltávolítjuk a fóliát, így pirítjuk tovább – közben továbbra is locsolgatjuk és forgatjuk. Akkor kész, ha omlósan puha a húsa és szép pirult a bőre.
Burgonyapürével és párolt káposztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése