Tojáslikőrös vaníliakrém



Hozzávalók 5 pohárhoz:
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
2 evőkanál cukor
4 dl tej
3 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg mascarpone
1 dl tojáslikőr
a tálaláshoz:
tojáslikőr


A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Folpakkal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni.
A tejszínből a vaníliás cukorral habot verünk. A pudingot kézi mixerrel átkeverjük, hozzádolgozzuk a mascarponét és a likőrt, majd fakanállal beleforgatjuk a tejszínhab felét. A krémet poharakba kanalazzuk, majd a maradék tejszínhabot sima végű habzsákból ráadagoljuk. Pár órára hűtőbe tesszük, végül tojáslikőrrel meglocsolva tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése