Kókuszkrémes tekercs



Hozzávalók:
a tésztához:
7 tojás
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 dkg barnarizs-liszt
2 dkg mandulaliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
4 dl kókusztejszín
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 csomag (2×1 dkg) habfixáló
kókuszreszelék
továbbá:
cukrozatlan kakaópor


A sütést megelőző este a kókusztejszínt hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük. Továbbra is kézi mixert használva beledolgozzuk a tojássárgáját, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és a mandulaliszttel összeforgatott, átszitált barnarizs-lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30×37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 1 tiszta ív sütőpapírra fordítjuk, az aljáról eltávolítjuk a sütőpapírt, a tiszta papír segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A kókuszkrémet apró lyukú szűrőbe öntjük, hagyjuk lecsepegni. A fennmaradt krémet az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habbá verjük. Nagy részével betöltjük a piskótát, megszórjuk kókuszreszelékkel, és visszatekerjük. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Kakaóval meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.


A recepet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromgazin 2020. augusztusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése