Hozzávalók kb. 5 dl-hez:
50 dkg kökény
50 dkg cukor
6 dl vodka
fahéjrúd (elhagyható)
A kökényt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, nagyobb befőttesüvegbe tesszük. Rászórjuk a cukrot, felöntjük a vodkával – ízlés szerint fahéjat is tehetünk bele –, és lezárjuk. 2 hónapig érleljük, közben naponta átkeverjük/felrázzuk, hogy fel tudjon oldódni benne a cukor. Végül gézlapon átszűrjük, és üvegbe töltjük.
Tipp: a kökény savanykásan fanyar ízű gyümölcs, íz- és zamatanyaga azonban megváltozik, amikor az első dér megcsípi, ezért a likőrt érdemes dércsípte termésből készíteni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése