Csokoládémousse-pite



Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 dkg cukor
1,2 dl tej
4 zselatinlap
5 dkg (70% kakaótartalmú) étcsokoládé
15 dkg (30%-os) tejszín
1 adag frissen főtt kávé
kb. 12 dkg piskótatallér


A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, hozzáöntjük a tejet. Vastag aljú lábasban, kis lángon, folyamatosan kevergetve forróra melegítjük, majd levesszük a tűzről. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró, tojásos tejben. A csokoládét is hozzáadjuk, oldódásig keverjük, majd hagyjuk a masszát langyosra hűlni. A tejszínből kemény habot verünk, és finoman a krémbe forgatjuk. A szilikonformába öntjük, elsimítjuk.
A piskótát a kávéba mártjuk, és talpával felfelé szép sorban a krémre rendezzük, kicsit bele is nyomkodjuk. Folpakkal letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára fordítjuk, szeletekre vágva kínáljuk.


A receptet a Cookori támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése