Citromos-kókuszos csúcs



Hozzávalók 6 db-hoz:
a tésztához:
1 tojás
9 dkg cukor
4 dkg sertészsír
60 ml tej
10 dkg liszt
3 g sütőpor
1/2 biocitrom reszelt héja
a formához:
kevés zsír
kókuszreszelék


A tojást krémesre keverjük a cukorral és a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, majd egyneművé dolgozzuk a sütőporral és citromhéjjal elvegyített liszttel.
A szilikonforma mélyedéseit kikenjük olvasztott zsírral, behintjük kókuszreszelékkel. Belekanalazzuk a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük. A csúcsokat pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra fordítva teljesen kihűtjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése