Hozzávalók 2–3 pohárhoz:
a morzsához:
10 dkg cukormentes háztartási keksz
2,5 dkg vaj
2 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
kb. 1/2 dl presszókávé
a krémhez:
1 üveg (17 dkg) mogyorókrém
25 dkg mascarpone
4 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a tálaláshoz:
török mogyoró
cukrozatlan kakaópor
A háztartási kekszet ledaráljuk, összemorzsoljuk a vajjal, az édesítőszerrel és a kávéval.
A mogyorókrémet a mascarponével és az édesítővel kihabosítjuk.
A morzsát és a krémet poharakba rétegezzük, a tetejére krém kerüljön. Néhány órára hűtőbe tesszük, végül török mogyoróval díszítve, kakaóval meghintve tálaljuk.
A receptet a Donum Terrae támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése