Hozzávalók:
a krémhez:
5 tojássárgája
2 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
5 dl tej
4 dl tejszín
továbbá:
1 piros húsú grépfrút
kb. 10 dkg babapiskóta
a tálaláshoz:
gránátalmamag
kókuszreszelék
A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a keményítőt kézi mixerrel krémesre keverjük. Felöntjük a tejjel, és kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A grépfrútot megpucoljuk, filézzük, a babapiskótát falatnyi darabokra vágjuk/törjük. A tejszínből kemény habot verünk, és a langyosra hűlt krémbe forgatjuk.
A gyümölcsöt, a babapiskótát és a krémet poharakba rétegezzük, a tetejére krém kerüljön. Néhány órára behűtjük, majd gránátalmamaggal és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése