Túrós bundában sült csirkemell



Hozzávalók:
kb. 1 kg csirkemellfilé
frissen őrölt fekete bors
3 tojás
20 dkg laktózmentes túró
30 dkg liszt
2 dl laktózmentes tej
a sütéshez:
olaj


A húst megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. A tojást elhabarjuk, alaposan összedolgozzuk a túróval, hogy ne maradjanak benne nagyobb rögök. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, ízesítjük sóval és borssal, és sűrűbb galuskatészta állagú masszává keverjük. A hús mindkét oldalát belemártjuk, ha kell, többször is, hogy minél jobban bevonja a tészta. Közepesen forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot. Tetszőleges körettel tálaljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése