Cukormázas mákszelet



Hozzávalók kb. 30x35 cm-es tepsihez:
a tésztához:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 biocitrom reszelt héja
15 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
20 dkg darált mák
6 tojásfehérje
a mázhoz:
6 tojássárgája
30 dkg porcukor
2 evőkanál vaníliás cukor


A vajat az átszitált porcukorral és a citromhéjjal kihabosítjuk. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a vajas masszához szitáljuk, majd a mákkal együtt beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Közben a tojássárgáját krémesre keverjük a kétféle cukorral, és a készre sült, még forró tésztára öntjük. Hagyjuk kihűlni – közben a máz megdermed –, majd tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése