Hozzávalók 2–3 személyre:
2 tojássárgája
2 dkg vaníliás cukor
4 g liszt
4 dl tej
5 dkg darált mák
3 kifli
a díszítéshez:
tejszínhab
egész mák
A tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a lisztet és az apránként adagolt tejet kézi habverővel elvegyítjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük, vigyázva, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. A tűzről levéve elkeverjük benne a mákot, majd beleforgatjuk a felkarikázott kiflit. Poharakba vagy tálkákba adagoljuk, és miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, néhány órára hűtőbe tesszük. A tetejét tejszínhabbal és mákkal díszítve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése