Kókuszos-gyömbéres burgonyakrémleves



Hozzávalók 4–6 személyre:
1 l húsalaplé
kb. 50 dkg burgonya
1 kicsi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg kókuszreszelék
1 cm friss gyömbér
4 dl kókusztejszín
frissen őrölt tarka bors
a tálaláshoz:
pirított szalonna és/vagy gluténmentes kenyérkocka


A burgonyát és a kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát ketté-, a burgonyát kockákra vágjuk. Az alaplében az egészet puhára főzzük.
A kókuszreszeléket szárazon megpirítjuk, a leveshez adjuk a reszelt gyömbérrel és a kókusztejszínnel együtt. Kis lángon pár percig rotyogtatjuk, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük. Átszűrjük, utánaízesítjük sóval és borssal. Pirított szalonna- és/vagy kenyérkockákkal tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése