Hozzávalók 6 adaghoz:
4 dl kókusztejszín
1 dl víz
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 evőkanál kávébab
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
3 zselatinlap (5 g)
A kókuszkrémet, a vizet, a vaníliarúd kikapart magjait és a vaníliahüvelyt, a kávét és az édesítőt kis lángon, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A forró tejszínt levesszük a tűzről, feloldjuk benne a lecsepegtetett zselatint. Szűrőn keresztül 6 kisebb – kb. 1 dl űrtartalmú – formába adagoljuk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a formát pár pillanatra forró vízbe mártjuk, és a panna cottát desszertes tányérokra borítjuk.
Tipp: (morzsolt) amarettivel is kínálhatjuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése