Almás-kókuszos minipite



Hozzávalók 7 db 9 cm-es piteformához:
az alaphoz:
2 savanykás alma
10 dkg zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
3 dkg kókuszliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál vaníliakivonat
3–4 dkg mazsola
őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 dkg útifűmaghéj
a krémhez:
4 dl kókusztejszín
4 dkg kókuszreszelék
1 dkg útifűmaghéj
kevés 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a díszítéshez:
kókuszreszelék


Az almát megmossuk, héjastól lereszeljük, lemérünk 25 dkg-ot, és hozzákeverjük a többi alapanyagot. A formákat folpakkal béleljük, egyenletesen elosztjuk és szépen elsimítjuk bennük az almás masszát. Mindegyikre ráhajtjuk a folpakot, és néhány órára – vagy akár 1 éjszakára – hűtőbe tesszük.
A kókusztejszínt kézi mixerrel habosítani kezdjük, közben hozzádolgozzuk a kókuszreszeléket, az útifűmaghéjat és az édesítőt. A krémet sima végű habzsákba töltjük, és 15–20 percre hűtőbe tesszük. A pitealapokat kiemeljük a formákból és a fóliából, tálcára sorakoztatjuk, végül egyenletesen elosztva rájuk adagoljuk a krémet. Kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése