Tojáslikőr 3



Hozzávalók kb. 6 dl-hez:
2 dl tejszín
2 dl sűrített tej
1 vaníliarúd
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 pici csipet só
3 dl vodka


A tejszínt a sűrített tejjel, a felhasított vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliahüvellyel kis lángon, időnként megkeverve forrásig melegítjük. A tűzről levéve 1/2 órát pihentetjük.
A tojássárgáját vastag aljú lábasban kikeverjük a porcukorral és a sóval. A vaníliás tejszínt leszűrjük, a tojássárgájához adjuk, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről lehúzva elvegyítjük a vodkával, majd csinos üvegbe töltjük. Hűtőben tároljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése