Angol piskótacsók



Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
a tésztához:
2 tojás
5 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg liszt
4 g sütőpor
a töltelékhez:
2 dl tejszín
8–10 dkg gyümölcslekvár
a tetejére:
porcukor


A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a vége felé beledolgozzuk a cukrot is. Hozzákeverjük a tojássárgáját, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sima végű habzsákba töltjük, és sütőpaprírral bélelt tepsire kb. 4 cm-es halmokat adagolunk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A felének a tetejéből picit levágunk – hogy biztosabban álljanak majd –, és fejjel lefelé lerakosgatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, a lekvárt kikeverjük, beleforgatjuk a habot. Sima csövű habzsákból a felfordított piskótákra adagoljuk, és befedjük a maradék tésztakorongokkal. Porcukorral meghintve frissen fogyasztjuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése