Hozzávalók:
a tésztához:
7 tojás
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál olaj
5 dkg barnarizs-liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dkg darált mogyoró
a töltelékhez:
50 dkg mascarpone
25 dkg cukormentes csokoládés mogyorókrém
3 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a díszítéshez:
pirított mogyoró
A tojásfehérjét és az édesítőszer felét kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a maradék édesítőszert krémesítjük, a vége felé beledolgozzuk az olajat is. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk az átszitált kakaóval és a mogyoróval elvegyített barnarizs-lisztet, valamint a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt, 30x37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 1 tiszta ív sütőpapírra fordítjuk, az aljáról eltávolítjuk a sütőpapírt, a tiszta papír segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét, a mogyorókrémet és az édesítőszert alacsony fokozaton kihabosítjuk. Az 1/4-ét félretesszük, a többivel betöltjük és visszatekerjük a piskótát. A félretett krémmel a tekercset kívülről is bevonjuk, a maradékkal – csillagcsöves habzsákból – díszítjük a tetejét. Végül szép sorban kirakjuk pirított mogyoróval. Szeletekre vágva kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése