Citromos madeleine



Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
13 dkg vaj
1 marék friss citromfűlevél
4 tojásfehérje
7 dkg porcukor
7 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet só
6 dkg liszt
7,5 dkg mandulaliszt


A vajat megolvasztjuk, félretesszük hűlni. A citromfűlevelet megmossuk, megszárítjuk, és apróra vágjuk.
A tojásfehérjét, a háromféle cukrot és a sót kézi mixerrel addig verjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, a keverés során már nem recseg. Továbbra is a géppel dolgozva belekeverjük a vajat, majd fakanálra váltva óvatosan beleforgatjuk a citromfűlevelet és a kétféle, átszitált lisztet. A masszát a madeleine-sütőforma mélyedéseibe adagoljuk – darabonként kb. 22 g tésztát számítva –, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A formából kifordítva, rácsra szedve hagyjuk kihűlni.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése