50 dkg fodros nagykocka
só
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
2 evőkanál cukor
5 dl tej
35–40 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
2 tojás
8–10 dkg porcukor
2 teáskanál vaníliás cukor
50 dkg túró
a formához:
vaj
a díszítéshez:
kevés friss gyümölcs
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, majd jól lecsepegtetjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük. A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon pudingot főzünk, a tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát és a gyümölcsöt. Kivajazott hőálló tálba halmozzuk, elegyengetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a kétféle cukorral, krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a habot. A pudingos tésztára simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve, kockákra vágva, gyümöccsel díszítve tálaljuk.
A receptet a Molnár tészta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.