Vaníliakrémes mézes keksz



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
1 2 5   g   m é z
2 5   g   v a j
2 5 0   g   l i s z t
7 0   g   p o r c u k o r
1   t o j á s s á r g á j a
1   e v ő k a n á l   t e j f ö l
1   c s i p e t   s ó
1   c s i p e t   m é z e s k a l á c s - f ű s z e r k e v e r é k
a krémhez:
1 / 2   c s o m a g   ( 2 0   g )   v a n í l i a í z ű   p u d i n g p o r
1   t e á s k a n á l   c u k o r
1   c s i p e t   m é z e s k a l á c s - f ű s z e r k e v e r é k
1 5 0   m l   t e j
1 0   g   v a j
1 0 0   m l   t e j s z í n
1 / 2   c s o m a g   ( 5   g )   h a b f i x á l ó
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A mézet a vajjal addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Hűlni hagyjuk. A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket. A vajas mézzel, a tojássárgájával és a tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk, folpakba csomagolva 1–2 órát hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen 2–3 mm vékonyra nyújtjuk, a formázóval kekszeket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingporból a cukorral, a fűszerkeverékkel és a tejjel a szokott módon pudingot főzünk. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, és többször megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, a pudinghoz forgatjuk. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és a kekszek közé töltjük. Becsomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.
Tálalás előtt a kekszek tetejét leheletfinoman porcukorral hintjük meg.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése