⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
1 2 5 g m é z
2 5 g v a j
2 5 0 g l i s z t
7 0 g p o r c u k o r
1 t o j á s s á r g á j a
1 e v ő k a n á l t e j f ö l
1 c s i p e t s ó
1 c s i p e t m é z e s k a l á c s - f ű s z e r k e v e r é k
a krémhez:
1 / 2 c s o m a g ( 2 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
1 t e á s k a n á l c u k o r
1 c s i p e t m é z e s k a l á c s - f ű s z e r k e v e r é k
1 5 0 m l t e j
1 0 g v a j
1 0 0 m l t e j s z í n
1 / 2 c s o m a g ( 5 g ) h a b f i x á l ó
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A mézet a vajjal addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Hűlni hagyjuk. A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket. A vajas mézzel, a tojássárgájával és a tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk, folpakba csomagolva 1–2 órát hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen 2–3 mm vékonyra nyújtjuk, a formázóval kekszeket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingporból a cukorral, a fűszerkeverékkel és a tejjel a szokott módon pudingot főzünk. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, és többször megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, a pudinghoz forgatjuk. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és a kekszek közé töltjük. Becsomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.
Tálalás előtt a kekszek tetejét leheletfinoman porcukorral hintjük meg.
A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése