a galuskához:
4 szelet toastkenyér
25 dkg túró
1 evőkanál cukor
1/2 citrom
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 tojássárgája
3 evőkanál liszt
a leveshez:
45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
1 l víz
2 dl piros színű rostos gyümölcslé
3–4 evőkanál cukor
1/2 citrom
fahéjrúd
szegfűszeg
szegfűbors
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
a tálaláshoz:
citromfűlevél
A kenyér héját levágjuk, a bélzetet egészen apróra kockázzuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a kenyeret, a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levék, a vaníliát, a tojássárgáját és a lisztet. Egyneművé dolgozzuk, és lefedve legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A felengedett gyümölcsöt a vízzel és a gyümölcslével melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a fűszertojásba zárt fűszereket, a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Kis lángon felforraljuk, majd pár percig főzzük. A pudingport elkeverjük 1 dl vízzel, hőkiegyenlítéses módszerrel a levesbe dolgozzuk, és még néhány percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni.
A túrós masszából 2 teáskanál segítségével galuskákat készítünk, és grill-lapon mindet megsütjük.
A langyos levest tányérokba merjük, a forró galuskákat a közepükre tesszük, és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése