Mentás keksz



Hozzávalók 30-35 db-hoz:
1,5 dl tejszín (30%-os)
5 filter mentatea
1 marék mentalevél
20 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csipet só


A tejszínt felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. A teafiltert 1/2 óráig áztatjuk benne, majd miután jól kinyomkodtuk, eltávolítjuk. A mentalevelet a tejszínbe tesszük, és botmixerrel az egészet pürésítjük. A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. A mentás tejszínnel és a tojássárgájával egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, a kekszpecséttel kekszeket szúrunk i belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése