⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
7 t o j á s
7 e v ő k a n á l c u k o r
7 e v ő k a n á l l i s z t
továbbá:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 2 evőkanál cukrot is adunk hozzá. A tojássárgákat a maradék cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztet, és kevés fehérjehabbal egyneműsítjük, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a többi habot is. Kb. 31×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd konyharuhára fordítjuk. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és feltekerjük a piskótát – így hagyjuk kihűlni. Végül kitekerjük, megkenjük sárgabaracklekvárral, és újra felcsavarjuk. Porcukorral meghintjük, szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése