3,5 dl víz
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
16 dkg biokuszkusz
2 tojás
a töltelékhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
1 csomag (2 dkg) zselatin fix
10 dkg méz
1 csomag (1 dkg) liofilizált ribizli
a tetejére:
nyírfaporcukor
A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a vajat és a mézet. A tűzről levesszük, beleszórjuk a kuszkuszt, 20 percig duzzadni hagyjuk – közben időnként átkeverjük. A tojást kihabosítjuk, és óvatosan, de egyenletesen a kuszkuszba forgatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzádolgozzuk a mascarponét, a zselatint, a mézet és a ribizlit. A tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük. Kis adagokban ráhalmozzuk a tölteléket, és óvatosan, hogy ne nyomjuk szét az alsó lapot, egyenletesre simítjuk. Végül a tészta másik felével befedjük, finoman ezt is elegyengetjük. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése