Sajtos-sajtkrémes pogácsa



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 110 db-hoz:
1 0 0   m l   t e j
3 0   g   c u k o r
3 0   g   f r i s s   é l e s z t ő
6 0 0   g   l i s z t
2 5 0   g   v a j
1 / 2   e v ő k a n á l   s ó
1 0 0   g   t r a p p i s t a   s a j t
2 0 0   g   t ö m l ő s   s a j t
k b .   2 0 0   m l   t e j f ö l
a tetejére:
1   t o j á s á r g á j a
s z e z á m m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a sajtkrémet, a tejfölt, az élesztős tejet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3,5 cm-es szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Két tenyerünk között mindegyiket megsodorjuk kicsit – így magasabbak lesznek –, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal. 10–15 percig pihentetjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése