⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 9 db 200 ml-es pudingformához:
a gyümölcsös réteghez:
1 c s o m a g ( 1 0 0 g ) g y ü m ö l c s k o c s o n y a p o r
3 0 0 m l v í z
1 5 0 g b o g y ó s g y ü m ö l c s ( t i s z t í t v a m é r v e )
a túrós réteghez:
3 5 0 m l t e j s z í n
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
8 0 g v a j
1 2 0 g n y í r f a p o r c u k o r
2 t o j á s s á r g á j a
5 0 0 g t ú r ó
1 c i t r o m
1 c s o m a g ( 2 0 g ) z s e l a t i n p o r
1 0 0 m l v í z
a díszítéshez:
k ó k u s z r e s z e l é k
g y ü m ö l c s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A vízből és a gyümölcskocsonyaporból a csomagolásán lévő utasítás szerint zselét készítünk, melegítés közben hozzáadjuk a megtisztított gyümölcsöt is. Miután elkészült, néhányszor átkeverjük, és elosztjuk a vízzel kiöblített pudingformákban – szobahőmérsékleten hűlni és dermedni hagyjuk.
Konyhai robotgép krémfelverő betétjét használva kemény habbá verjük a tejszínt, a habfixálót is beledolgozva. A kész habot tálba szedjük, a betétet a keverőlapátra cseréljük (a tartályt nem kell közben elmosogatni), és először 2-es, majd 3-as fokozaton krémesre dolgozzuk a feldarabolt vajat, a porcukrot és a tojássárgáját. Beletesszük a morzsolt túrót és a citrom lereszelt héját is, készre kevertetjük, tálba öntjük. A zselatint a csomagolásán található utasítás szerint feloldjuk a vízben, folytonos keverés mellett a túrós krémhez adjuk, majd a masszába forgatjuk a tejszínhabot is. A formákban megdermedt gyümölcskocsonya tetejére kanalazzuk, elsimítjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a pudingokat kifordítjuk a formákból (ha szükséges, előtte késsel óvatosan meg is lazíthatjuk a széleknél), a tetejüket pedig kókuszreszelékkel és friss gyümölccsel díszítjük.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése