Gesztenyés-diós-meggyes rétes



Hozzávalók 4 rúdhoz:
30 dkg gesztenyepüré
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
1 üveg (580 ml) meggybefőtt
2 csomag 6 lapos réteslap
olvasztott zsír
a tetejére:
porcukor


A felengedett gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, elkeverjük a dióval és a zsemlemorzsával. A meggyet leszűrjük, és késes aprítóval durvára daraboljuk.
3 réteslapot egymásra rétegezzünk úgy, hogy közben mindegyiket megkenjük olvasztott zsírral. A legfelső lapot megszórjuk előbb a gesztenyés töltelék, majd a meggy 1/4-ével. Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ugyanígy járunk el a többi réteslappal és töltelékkel, így 4 rudat kapunk. A tetejüket is megkenjük olvasztott zsírral. Előmelegített, 180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Miután langyosra hűlt a rétes, ferde szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése