4 banán
1 kis pohár (180 g) görög joghurt
2 dl habtejszín (30%-os)
10 dkg áfonyadzsem
1 csomag (10 g) zselatinpor
2 dl narancslé (100%-os)
a díszítéshez:
édes tejszínhab
citromfűlevél
citromfűlevél
A megpucolt banánt felkarikázzuk, konyhai robotgép turmix tartályába tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt, a dzsemet, és a sebességszabályozót 2-es fokozatra állítva egyneművé turmixoljuk. A zselatint elkeverjük a narancslével, felforrósítjuk, de nem forraljuk, majd hideg vízfürdőn langyosra hűtjük. Ezután a tartály fedelén lévő mérőpoharat eltávolítva, a lyukon keresztül a banános turmixhoz öntjük, miközben továbbra is 2-es fokozaton járatjuk a gépet. Miután egynemű lett, a krémet a poharakba adagoljuk. 4-5 órán keresztül hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt citromfűlevéllel és tejszínhabbal díszítjük.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése