Áfonyás banánkrém 🍴


Hozzávalók 6 pohárhoz:
🍴   4 banán
🍴   1 kis pohár (180 g) görög joghurt
🍴   2 dl habtejszín (30%-os)
🍴   10 dkg áfonyadzsem
🍴   1 csomag (10 g) zselatinpor
🍴   2 dl narancslé (100%-os)
a díszítéshez:
🍴   édes tejszínhab
🍴   citromfűlevél


A megpucolt banánt felkarikázzuk, konyhai robotgép turmix tartályába tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt, a dzsemet, és a sebességszabályozót 2-es fokozatra állítva egyneművé turmixoljuk. A zselatint elkeverjük a narancslével, felforrósítjuk, de nem forraljuk, majd hideg vízfürdőn langyosra hűtjük. Ezután a tartály fedelén lévő mérőpoharat eltávolítva, a lyukon keresztül a banános turmixhoz öntjük, miközben továbbra is 2-es fokozaton járatjuk a gépet. Miután egynemű lett, a krémet a poharakba adagoljuk. 4-5 órán keresztül hűtőben dermesztjük.
Tálalás előtt citromfűlevéllel és tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzések